Update KOT-affaire voor Wsnp-zaken

Update KOT-affaire voor Wsnp-zaken 
Na alle mooie woorden uit de politiek over het oplossen van de kinderopvangtoeslagaffaire, is de afgelopen tijd gebleken dat de werkelijkheid weerbarstig is. Lang niet alle dossiers zijn opgepakt door de Belastingdienst. De compensaties worden, zonder de Wsnp bewindvoerder te informeren, overgemaakt naar de rekening van de slachtoffers. Zelfs naar leefgeldrekeningen… Bewindvoerders wachten lang op de benodigde brief van de Belastingdienst waarmee ze de verificatievergadering kunnen aanvragen. Nieuwe aanmeldingen krijgen te horen dat het mogelijk meer dan een jaar gaat duren. Met andere woorden: er ligt een kloof tussen de politieke woorden en de praktijk. De BBW heeft hierover geregeld haar zorgen geuit. Zij zal dit opnieuw doen bij het eerstvolgende overleg van 12 juli a.s. 

Lichtpuntjes in kinderopvangtoeslagaffaire

1. Áls er eenmaal duidelijkheid is dan kun je sinds kort de slotuitdelingslijst (bij voorkeur in Excel), het financieel eindverslag en het salaris bewindvoerder mailen naar cap.uht.wsnp.msnp@belastingdienst.nl (niet voor andere communicatie). Op deze wijze kan er gemakkelijker en sneller met de Belastingdienst worden gecommuniceerd over de afwikkeling.

2. Op 28 juni heeft minister Koolmees tijdens een debat een toezegging gedaan om het Wsnp-proces te verhelderen. Dit heeft geresulteerd in een stappenplan voor het afwikkelen van Wsnp- en minnelijke schuldhulpverleningstrajecten voor gedupeerde ouders. Dit stappenplan en de begeleidende kamerbrief kunt u hier vinden.

Vorig bericht
Toelichting werkwijze KOT-affaire oplossing in Wsnp
Volgend bericht
Webinars en opleidingen 2021 en 2022

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.
keyboard_arrow_up