Lobby en schuldhulpverlening

Het is u vast niet ontgaan, er verschijnen steeds meer onderzoeken in de pers over het functioneren van de schuldhulpverlening. Veel leden vragen zich af waarom de BBW de pers niet opzoekt? Het bestuur is zich van bewust dat er nu meerdere onderzoeken het probleem bij gemeenten bevestigen.

Wij zien dat als een bevestiging van zaken die ons ook opvallen. Wij zijn ervan overtuigd dat de WSNP kan bijdragen aan een oplossing voor de problemen in de schuldhulpverlening. Daarom kiezen wij er voor om relaties met de partijen in het veld op te bouwen en te onderhouden, zodat we op een constructieve manier over oplossingen en de rol van de WSNP daarin kunnen spreken. Het doel van de pers is namelijk een probleem signaleren en dat doen nu andere partijen volop. Het probleem oplossen daar is de pers niet geschikt voor, hiervoor moeten we aan tafel zitten met verschillende partijen.

Hiervoor hebben wij al een aantal intensieve gesprekken gehad met de lobbyist, Patricia Wouda. Inmiddels staat er een afspraak met het ministerie van SZW ingepland op 19 januari a.s. en er is inmiddels een concrete agenda opgesteld. De BBW zal niet na 1 gesprek direct een oplossing hebben, maar het is een start van ons lobbytraject. Mochten we met de senior beleidsmedewerkers SZW niet verder komen gaan we een stap verder. En nu met de komende verkiezingstijd kan dat in ons voordeel zijn. Ook zijn we bezig met een lijst van partijen in de markt waarmee we in gesprek willen gaan. Vanaf januari gaan wij u informeren over dit plan van aanpak. Mocht u partijen willen aandragen, horen wij dit graag via info@bbwsnp.nl.

Vorig bericht
Nieuwe schulden
Volgend bericht
Update KEI

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

keyboard_arrow_up