Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Webinar – Vraagstukken rondom de verkoop van woningen

24 juni om 13:00 - 15:15

Wat moet je als bewindvoerder weten over de verkoop van woningen? En wat is jouw rol hierin?

Praktische situaties in de Wsnp-praktijk

In dit webinar gaat Marten van Vugt in op allerlei situaties rondom de verkoop van de eigen woning in de Wsnp, met als doel om praktische handvatten te bieden.

Denk hierbij onder meer aan zaken als:

  • Bijzondere voorwaarden in de koopovereenkomst en leveringsakte
  • Complicaties verkoop eigen woning in geval van echtscheiding
  • Rol van de bewindvoerder jegens en verhouding met de RC bij verkoop eigen woning
  • Rol van de bewindvoerder jegens en verhouding met de notaris bij verkoop eigen woning

Als bewindvoerder heb je te maken met de situatie waarin de saniet gedwongen is de eigen woning te verkopen. Omdat je als bewindvoerder verantwoordelijk bent voor een goede uitvoering hiervan, vraagt dat om specifieke juridische kennis. Denk bijvoorbeeld aan kennis van het hypotheekrecht en contractenrecht (inhoud van de koopovereenkomst en leveringsakte). Minstens zo belangrijk is jouw rol als bewindvoerder in dit proces en de verhouding die je hebt met zowel de rechter-commissaris (die toestemming voor de verkoop moet verlenen) en de notaris (met het oog op de overdracht).

Wat is de doelgroep?

Bewindvoerders Wsnp en andere schuldenprofessionals.

Wat is de cursusvorm?

Deze cursus is een interactief webinar (deelname via microfoon en webcam) van twee uur. Kennisoverdracht en interactie aan de hand van een casus en discussie wisselen elkaar af. Ook is er ruimte voor het delen van eigen ervaringen en het stellen en beantwoorden van vragen.

Wie is de docent?

Dit webinar wordt verzorgd door Marten van Vugt.

Wat leer je tijdens het webinar?

Na afloop van dit webinar heb je meer praktische kennis over de verkoop van de eigen woning in de Wsnp en jouw taken en rol hierin als bewindvoerder. Je bent in staat om deze kennis in jouw praktijk toe te passen.

Wat ontvang je na afronding het webinar?

Na afloop van het webinar maak je een toets bestaande uit drie korte meerkeuzevragen. De input voor de toets ontvang je tijdens het webinar. Ben je geslaagd voor de toets, dan ontvang je een certificaat. Bewindvoerders Wsnp die zijn ingeschreven bij Bureau Wsnp ontvangen 2 PE-punten. Het webinar wordt opgenomen. De opname is beschikbaar voor alle deelnemers.

Prijs BBW-leden

Leden van de Beroepsvereniging Bewindvoerders Wsnp betalen voor het volgen van dit webinar een gereduceerde prijs van € 90,00. Gebruik hiervoor bij inschrijving de kortingscode: BBW322.

Klik op de volgende link voor meer informatie en aanmelding: OSR Juridische Opleidingen

Gegevens

Datum:
24 juni
Tijd:
13:00 - 15:15
Evenement Categorie: