Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Webinar – Vorderingen, verificatie en renvooi

20 mei om 13:00 - 15:15

Webinar Wsnp: praktisch omgaan met vorderingen in de Wsnp

In dit webinar gaat Matthieu Verhoeven in op allerlei situaties rondom vorderingen in de Wsnp met als doel om praktische handvatten te bieden.

Denk hierbij onder meer aan zaken als:

  • Welke problemen en dilemma’s kom je tegen in een verificatieprocedure?
  • Welke bewijsregels gelden bij het stellen en betwisten van vorderingen?
  • Welke strategie is er voor het inzetten van een renvooiprocedure?

Vorderingen vormen de omvang van de schuld. Als bewindvoerder is het jouw taak en verantwoordelijkheid om de vorderingen die schuldeisers op de saniet heeft, te inventariseren. Dat is in de praktijk niet altijd even makkelijk. Je kunt tegen allerlei situaties aanlopen met als gevolg dat vorderingen mogelijk niet, niet volledig of te laat worden geïnventariseerd. Dat kan uiteindelijk leiden tot hoofdelijke aansprakelijkheid van de bewindvoerder.

Elk onderwerp wordt geïllustreerd aan de hand van een korte casus of een voorbeeld uit de praktijk. Ook biedt het webinar ruimte voor discussie en het delen van eigen ervaringen.

Wat is de doelgroep?

Bewindvoerders Wsnp en andere schuldenprofessionals.

Wat is de cursusvorm?

Deze cursus is een interactief webinar (deelname via microfoon en webcam) van twee uur. In het eerste uur ligt de nadruk op kennisoverdracht en in het tweede uur is er ruimschoots aandacht voor interactie aan de hand van een casus en discussie.

Wie is de docent?

Dit webinar wordt verzorgd door Matthieu Verhoeven.

Wat leer je tijdens het webinar?

Na afloop van dit webinar heb je meer praktische kennis over vorderingen in de Wsnp en kun je deze kennis in jouw praktijk toepassen.

Wat ontvang je na afronding het webinar?

Na afloop van het webinar maak je een toets bestaande uit 3 korte meerkeuzevragen. De input voor de toets ontvang je tijdens het webinar. Ben je geslaagd voor de toets, dan ontvang je een certificaat. Bewindvoerders Wsnp ingeschreven bij Bureau Wsnp ontvangen 2 PE-punten.

Prijs BBW-leden

Leden van de Beroepsvereniging Bewindvoerders Wsnp betalen voor het volgen van dit webinar een gereduceerde prijs van € 90,00. Gebruik hiervoor bij inschrijving de kortingscode: BBW222.

Klik op de volgende link voor meer informatie en aanmelding: OSR Juridische Opleidingen

Gegevens

Datum:
20 mei
Tijd:
13:00 - 15:15
Evenement Categorie: