Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Webinar – ZZP’er in de Wsnp: onderneming voortzetten of niet?

22 april om 13:00 - 15:15

Hoe maak je de juiste afweging: onderneming voortzetten of niet in de Wsnp?

Het aantal zzp’ers in Nederland is de laatste jaren alleen maar toegenomen. Door de coronacrisis zullen veel zzp’ers, ondanks de steunmaatregelen, het financieel niet gaan redden. Het is vervolgens de vraag of gemeenten hen de gewenste (schuld)hulp kunnen bieden. Er zijn geluiden dat een deel van de gemeenten deze dienstverlening aan ondernemers (nog) nauwelijks op orde te heeft. Hoe moet de verwachte grote toestroom van zzp’ers met schulden opgevangen worden? De Wsnp lijkt / ondanks dat het misschien ook noodzakelijk is dat de onderneming van de zzp’er ‘doordraait’ – een manier om de schulden te saneren.

Word je als bewindvoerder benoemd in zo’n actieve onderneming, dan kom je voor de vraag te staan: moet de onderneming worden voortgezet of niet? Om die vraag te beantwoorden moet je allerlei afwegingen maken. Denk aan: Is het rendabel? Wat zijn mijn aansprakelijkheidsrisico’s?
Peter Fousert legt op systematische wijze uit welke vragen beantwoorden moeten worden om tot een weloverwogen beslissing over te kunnen gaan.

Wat is de doelgroep?

Bewindvoerders Wsnp en andere schuldenprofessionals.

Wat is de cursusvorm?

Deze cursus is een interactief webinar (deelname via microfoon en webcam) van twee uur. In het eerste uur ligt de nadruk op kennisoverdracht en in het tweede uur is er ruimschoots aandacht voor interactie aan de hand van een casus en discussie.

Wie is de docent?

Dit webinar wordt verzorgd door Peter Fousert

Wat leer je tijdens het webinar voortzetten of beëindigen van ondernemingen in de Wsnp?

Na afloop van dit webinar weet je welke afwegingen je moet maken en welke vragen je moet beantwoorden om een verantwoorde beslissing te nemen of een onderneming van een saniet moet worden beëindigd of kan worden voortgezet.

Wat ontvang je na afronding het webinar?

Na afloop van het webinar maak je een toets bestaande uit 3 korte meerkeuzevragen. De input voor de toets ontvang je tijdens het webinar. Ben je geslaagd voor de toets, dan ontvang je een certificaat. Bewindvoerders Wsnp ingeschreven bij Bureau Wsnp ontvangen 2 PE-punten.

Prijs BBW-leden

Leden van de Beroepsvereniging Bewindvoerders Wsnp betalen voor het volgen van dit webinar een gereduceerde prijs van €90,00. Gebruik hiervoor bij inschrijving de kortingscode: BBW122.

Klik op de volgende link voor meer informatie en aanmelding: OSR Juridische Opleidingen

 

Gegevens

Datum:
22 april
Tijd:
13:00 - 15:15
Evenement Categorie:
https://www.osr.nl/cursusaanbod/webinar-zzper-in-de-wsnp-onderneming-voortzetten-of-niet/

Organisator

OSR Juridische Opleidingen
Menu