Energietoeslag in de Wsnp

Het kabinet heeft met het toekennen van in totaal 854 miljoen euro gemeenten de financiële garantie gegeven dat zij aan alle huishoudens met een inkomen tot 120 procent van het sociaal minimum een energietoeslag van 800 euro kunnen uitkeren. Veel gemeenten zijn al begonnen met het uitkeren van deze eenmalige toeslag. Hoe moet je omgaan met de energietoeslag binnen de Wsnp?

Bureau Wsnp: “De energietoeslag betreft een toeslag in de vorm van bijzondere bijstand. Bijzondere bijstand wordt standaard gezien als inkomen wat is uitgezonderd van de afdracht, d.w.z. het wordt standaard gecorrigeerd. Het laten zien van een rekening is niet vereist.

Mochten de totale kosten (uiteindelijk) hoger zijn dan de energietoeslag, dan kunt u een correctie aanvragen bij de rechter-commissaris (rc). Over dit maatwerk berichtten wij in Onrust over stijgende energieprijzen. Afhankelijk van de werkwijze van de rc kan een rekening wel van meerwaarde zijn.”

Vorig bericht
Column Geert Lankhorst * – Dwangakkoord jegens Belastingdienst afgewezen wegens gebrekkige voorbereiding schuldhulpverlening
Volgend bericht
Leden: Samen de kwaliteit van gemeentelijke hulpverlening bij schulden op de politieke agenda van gemeenteraden zetten – helpt u mee?

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.
keyboard_arrow_up