Definitieve afspraken KOT-affaire voor Wsnp-zaken

De afwikkeling van Wsnp’s van gedupeerde toeslagouders is definitief vastgesteld en gisteren gepubliceerd.

Vooruitlopend op wetgeving heeft de Staatssecretaris van Financiën op 2 juni goedgekeurd dat de Belastingdienst/Toeslagen op aanvraag van een Wsnp-bewindvoerder het bedrag aan geverifieerde crediteuren kan uitbetalen aan de Wsnp-boedel.

Om uitvoering te geven aan dit beleidsbesluit heeft de Belastingdienst in samenspraak met ons een uitvoeringsproces ingericht. In grote lijnen ziet dit proces er als volgt uit.

  1. Wsnp-bewindvoerders kunnen een geverifieerde schuldenlijst, hun salarisverzoek en overige kosten indienen bij het loket CAP inning.
  2. Het loket bij de Belastingdienst geeft binnen vier weken een beschikking tot betaling af.
  3. Binnen vier weken na het afgeven van de beschikking betaalt de belastingdienst de openstaande schulden uit aan de Wsnp-bewindvoerder.
  4. Schuldeisers worden volledig betaald, het reeds gespaarde boedelsaldo gaat retour naar de gedupeerde ouder en de Wsnp kan formeel worden beëindigd.

We zijn tevreden over de praktische samenwerking die wij in de afgelopen maanden hebben gehad met de Belastingdienst en blij dat de gemaakte afspraken nu eindelijk een concrete oplossing geven voor de schulden van gedupeerde ouders in de Wsnp.

Klik hier voor de volledige procesbeschrijving. Bij vragen kan je contact met ons opnemen via info@bbwsnp.nl.  

Vorig bericht
Column Geert Lankhorst: Dwangakkoord – hoogte vordering weigerende schuldeiser en aanbod schuldenaar moeten voldoende duidelijk zijn
Volgend bericht
Column Geert Lankhorst – Mogelijke regresvordering op saniet

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.
keyboard_arrow_up