De BBW in gesprek met de G4 (vervolg)

Begin april heeft de BBW de betreffende wethouders van de G4 Gemeenten een brief gezonden waarin wij onze hulp aanbieden in het kader van de toenemende druk op de afdelingen schuldhulpverlening. Op 28 mei hebben wij een videovergadering gehad met beleidsmedewerkers van deze gemeenten, daarin hebben wij besproken wat de BBW voor hen kan betekenen.

Wederom hebben wij onze visie onder de aandacht gebracht dat de minnelijke trajecten tot maximaal 1 jaar beperkt moeten blijven en dat daarna de Wsnp aangevraagd moet worden.

Ook bespraken wij de te verwachten toevloed van ZZP’ers die zich tot de afdeling schuldhulp van de gemeenten zullen wenden, het blijkt dat daarvan al sprake is en dat die toevloed aanzienlijk is.

De algemene verwachting is dat een aanzienlijk deel van deze groep schuldenaren in aanmerking zal komen voor de Wsnp, deels omdat deze groep niet goed in de doelgroep van de schuldhulp past en deels omdat een minnelijke regeling in veel gevallen lastig te definiëren zal zijn.

Wij hopen dat de rechtbanken de toelatingscriteria voor deze groep schuldenaren, met name op de eis tot het uitgebreid beproeven van een minnelijke regeling, soepeler zullen toepassen.

Dit onderwerp zal de BBW, samen met de G4 Gemeenten, onder de aandacht van Recofa en de rechtbanken gaan brengen, daartoe stelt de BBW een brief op die wij gezamenlijk verzenden.

Vorig bericht
Ombudsman – Hindernisbaan zonder finish
Volgend bericht
Verzoek minnelijk moratorium toegewezen na schriftelijke behandeling in verband met Corona-maatregelen

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.
keyboard_arrow_up